söndag 20 mars 2011

Då har det gått två veckor redan!

Utvärdering av de två första veckorna
I Malmö gjorde jag mycket självständigt, fokuserade mycket på att få koll på allt vad man beräknar och gör i GEO/CAD. Skötte ett jobb från början till slut, ringde en konstruktör för att få ritning i DWG- format. Många ”invridningar” i CAD, tog ut utsättningsdata och en del FV- ritning i GEO. Kort och gott, intensiv och lärorik tid i Malmö. Syftet var att få koll på så mycket om möjligt då jag fick reda på att jag skulle göra resten av Lian i Helsingborg.

Det två dagarna hos Emilia har jag gått bredvid, sprejat punkter och satt flugor. Gör inte så mycket då hon kör med GeoPad en ny pragrammvara till Leica. Då jag inte ens kommer ha Leica utan Trimble. Stort plus är att det redan finn dator och instrument som står och väntar på att bli använda. Min tanke är att redan på måndag ta med GSP:en ut i fält och prova mig fram så jag snabbt blir varm i kläderna och kan ut på egna jobb. Detta för att jag så fort som möjligt kan komma igång och bli självständig.
Ny vecka imorgon och nya tag =)

Då var det dags igen!

Lia 3

Efter två månader i skolan
var det dags att bege sig ut igen på sista Lian den avslutande delen av min
utbildning. Lia 3 är jag åter igen på Peab Annläggning.


Tanken var att jag skulle göra även denna nere i Malmö men det blev ändrade planer. Motsvarande avdelning i Helsingborg hade en tjänst som mätningstekniker som jag sökt. En vecka in på Lian blev jag erbjuden att komma upp och göra resterande Lia och fungerar det bra blir det även anställning.


Känns som jag kan andas ut nu, blir inte arbetslösheten som väntar mig om sex veckor =)